Salut totes

QUAN EL PENSAMENT ENTRA EN “MODO” CENTRIFUGADORA

Hi ha moments en la vida en què els pensaments se succeeixen uns els als altres, cada cop més ràpid, fins que el cap sembla una centrifugadora. I no només el cap, el cos també es tensa i se sobrecarrega ja que els pensaments van lligats a les emocions i aquestes afloren, aleshores pensaments i emocions es retroalimenten amb tal potència que sembla que estiguem en un Dragon Kan imparable fins que dins nostre s’encén un volcà a punt d’explotar difícil de gestionar.

En aquest estat el cos s’omple de toxicitat i és difícil poder analitzar la situació amb claredat i enfocar la mirada cap a les possibles solucions al problema que hagi creat aquest allau de pensaments.

Cal que les aigües tornin a la calma per poder tenir una perspectiva prou àmplia i poder actuar d’una forma equilibrada i tranquil·la.

La gestió dels pensaments i emocions és molt important per a la nostra salut tant mental com física i també per viure amb harmonia  en el nostre entorn. Hi ha diferents tècniques que ens hi poden ajudar:

  • Algunes orientades a poder buidar abans que el got sigui massa ple i l’última gota el faci vessar
  • Altres enfocades a relaxar el cos i la ment, a crear aquell silenci intern que es necessita per posar ordre a les idees i llum a les possibles solucions
  • N’hi ha que ens ajuden a veure des de diferents perspectives la situació i ens permeten ampliar la mirada sobre el que està passant, contemplar factors que potser no teníem presents i cercar alternatives de resposta més adients
  • Orientades també a ampliar la nostra consciència, connectar amb el nostre propi potencial i empoderar-nos davant de les situacions que ens presenten dificultats
  • Altres ens permeten trobar aquelles creences limitants, patrons de conducta i/o bloquejos emocionals que ens porten a aquest tipus de bucles, sobretot davant de situacions adverses que se’ns produeixen repetidament.

Som molt més que els nostres pensaments i que les nostres emocions, per tant, podem aprendre a gestionar-los de manera que els tinguem a favor de forma constructiva, de manera que ens permetin aprendre, créixer, evolucionar i compartir el millor de nosaltres mateixos amb els altres.

És important tenir professionals de referència que ens ajudin quan ho necessitem, ens acompanyin en aquests processos posant llum en aquells aspectes que per nosaltres mateixos és molt difícil de poder veure i ens donin eines que ens permetin avançar a favor de la nostra salut i dels nostres reptes de creixement personal.

Per a més informació:

merceclosmuntsant@gmail.com

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad