Salut totes

Recomanacions per a la cura de la pell a l’estiu: Hidratació, cremes solars naturals i més

L’estiu és una època meravellosa per gaudir del sol, la platja i les activitats a l’exterior, però també és un moment en què la nostra pell necessita una atenció especial. La combinació de calor, exposició solar i aire condicionat pot afectar la nostra pell, així que aquí et presentem les millors recomanacions per cuidar-te durant aquests mesos calorosos.

Hidratació adequada
La hidratació és fonamental per mantenir la pell sana i radiant durant l’estiu. La calor i la sudoració poden fer que la nostra pell es deshidratada més ràpidament, així que és important compensar aquesta pèrdua d’aigua.

Beu molta aigua: Intenta beure almenys 2 litres d’aigua al dia. Aigua fresca, infusions sense sucre i aigua de coco són opcions excel·lents.

Utilitza hidratants lleugers: Escull cremes o locions que siguin hidratants però no greixosos. Busca productes que continguin ingredients com l’àcid hialurònic, la glicerina o l’àloe vera, que ajuden a retenir l’aigua a la pell.

Protecció solar: cremes solars naturals
La protecció solar és essencial per evitar danys a la pell causats pels raigs ultraviolats (UV). A l’estiu, és especialment important aplicar protecció solar amb regularitat.

Tria cremes solars naturals: Opta per protectors solars que utilitzin filtres físics com l’òxid de zinc i el diòxid de titani. Aquests ingredients ofereixen una barrera efectiva contra els raigs

UVA i UVB sense l’ús de químics nocius.

Aplica amb generositat: Aplíca almenys 30 minuts abans de l’exposició al sol i torna a aplicar cada 2 hores, o després de nedar o suar.

Escull un factor de protecció adequat: Utilitza una crema solar amb un

SPF (factor de protecció solar) d’almenys 30 per a exposicions curtes i un SPF de 50+ per a exposicions prolongades.

Exfoliació suau
L’exfoliació ajuda a eliminar les cèl·lules mortes de la pell i pot millorar l’absorció de cremes hidratants i proteccions solars.

Exfolia una vegada per setmana: No ho facis massa sovint, ja que podries irritar la pell. Utilitza un exfoliant suau amb ingredients com l’àcid làctic o les esferes de jojoba.

Opta per exfoliants naturals: Busca productes amb ingredients com l’alfahidroxiàcids (AHA) de fruites, que són més suaus i menys agressius que els exfoliants sintètics.

Protegeix-te dels raigs solars indirectes
Els raigs solars poden arribar a tu fins i tot quan no estàs directament exposat al sol, per exemple, per la radiació reflectida per l’aigua, la sorra o fins i tot les parets.

Utilitza roba protectora:

Ropa de colors clars i amb protecció UV pot ajudar a evitar l’exposició directa al sol.

Fes servir barrets i ulleres de sol: Els barrets de ala ampla i les ulleres de sol amb protecció UV poden ajudar a protegir la teva pell i els teus ulls dels raigs solars indirectes.

Cura de la pell després del sol

Després d’una jornada exposada al sol, és important cuidar la pell per ajudar a recuperar-se dels possibles danys.

Aplica gel d’àloe vera o loció calmant: L’àloe vera és un ingredient natural que ajuda a calmar i hidratar la pell després de l’exposició al sol.
Hidrata bé: Continua aplicant una crema hidratant rica en ingredients reparadors com l’àcid hialurònic i les vitamines C i E per ajudar la pell a regenerar-se.

Dieta rica en antioxidants
La teva dieta juga un paper important en la salut de la pell. Els antioxidants ajuden a combatre l’estrès oxidatiu causat per l’exposició al sol.

Menja fruites i verdures de colors vius: Aliments com els nabius, les maduixes, els espinacs i els tomàquets són rics en antioxidants com la vitamina C, vitamina E i betacarotè.

Inclou aliments rics en omega-3: Els peixos grassos com el salmó, les nous i les llavors de xia ajuden a mantenir la pell hidratada i saludable.

Cuidar la teva pell a l’estiu és fonamental per gaudir de la temporada sense preocupacions. Seguint aquests consells, podràs mantenir la teva pell ben hidratada, protegida del sol i ben alimentada. Recorda que una rutina de cura de la pell adaptada a l’estiu pot marcar la diferència per tenir una pell sana i radiant. Cuida’t i gaudeix del bon temps amb seguretat!

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad