Alimentació Animals Bellesa Esport Formació Immobiliària Llar Moda Monogràfics Motor Oci Salut totes

Motius per a comprar en el comerç de proximitat. CANVIA EL CARRO

Repercuteix directament sobre tu
Consumir en els comerços del teu poble és una bona fórmula per a contribuir a la recuperació local. Els diners que invertim a les botigues dels nostres pobles continua circulant pel mateix contribuint a la prosperitat econòmica del nostre entorn més pròxim. Aquest benefici, reverteix en el nostre favor redistribuint-se a les persones i famílies pròximes. El nostre estat de benestar i qualitat de vida, creixerà de manera substancial en activar el consum, ja que comprar a les botigues locals és invertir en tu mateix. Així que alegrem-nos pel bé del veí perquè el seu bé és el nostre bé.

Generen ocupació
El teixit empresarial de Catalunya està constituït per Pimes, Autònoms i Comerços; a més, resulta sorprenent que les empreses que més treballadors contracten són les botigues, restaurants, bars i petits negocis, que paral·lelament, són les que més sofreixen la crisi al no poder competir en igualtat de condicions amb les grans superfícies

Donen identitat al teu poble
Les botigues i comerços locals animen la vida quotidiana, donen ambient i personalitat als carrers i les omplen de gent convertint-les en zones transitades. Contribueixen a la vitalitat i a la millora del teu poble. Passejar per un barri amb un comerç ric és veure aparadors, veure els carrers il·luminats a la nit, sorprendre’s amb les activitats i iniciatives organitzades pels comerciants, etc. Cal reconèixer-los una important labor, que és la contribució a la seguretat dels nostres carrers, a mantenir-les netes, plenes i il·luminades. Sense comerços, els immobles es degradarien, i els pobles serien deserts.

Són els teus veïns
Són persones relacionades amb el poble, veïns, amics i alguns d’ells ho són a més des de fa diverses generacions. Gent a la qual coneixem, saludem pel seu nom, gent que tenim a prop i a la qual ens trobarem dia a dia. Persones que emprenen i arrisquen i contribueixen a humanitzar la ciutat.

Qualitat, calidesa i tracte
El comerç local cuida i selecciona cada producte que ofereix. Una petita botiga només vendrà productes en els quals l’amo creu i està segur de la seva qualitat, productes que ell mateix compraria. El petit comerç és confiança i tracte personalitzat. Darrere del taulell, ens trobem un autèntic especialista que podrà aconsellar-nos sense presses, el coneixement i l’atenció de les quals aporten un valor afegit al simple acte de comprar. Ens coneix i li coneixem, és el nostre veí i confiem en ell. Saps que et donarà el millor perquè vol tornar a veure’t.

Desfavorits per les lleis
Els consumidors hem de ser conscients de les dificultats del petit comerç per a competir en igualtat de condicions amb les grans superfícies. Fan falta més lleis que els emparin; mesures que regulin qüestions com l’horari, els impostos, la concessió de llicències, ajudes i subvencions per al desenvolupament d’activitats i oficis tradicionals a punt de desaparèixer; en definitiva, una llei de comerç i una política d’ordenació comercial que tingui en compte l’important paper econòmic i social que exerceix el petit comerç.

Llocs de trobada
El contacte en els negocis locals enforteix les relacions entre veïns i els converteix en centres receptors i difusors d’informació veïnal, llocs de trobada i tertúlia, ja que baixar a la botiga sempre és una ocasió ideal per a posar-te al dia de què està passant en el teu poble. Tenen a més una gran repercussió en les persones majors que agraeixen un tracte directe i familiar amb el comerciant.

Compromís
Consumir en el petit comerç suposa una elecció, potser més profunda del que ens hem parat a pensar. Anar de compres és una de les nostres activitats quotidianes, en la qual els ciutadans tenim al nostre abast una eina fonamental de canvi social: el consum. Com a consumidors, última baula del sistema econòmic, tenim una responsabilitat, però també tenim un poder, podem influir en la marxa de l’economia i del món d’una forma directa. Tenim l’oportunitat d’utilitzar el nostre criteri de decisió d’acord amb les nostres conviccions i promoure la construcció de la sostenibilitat, a través dels nostres patrons de compra.

Estalvi en combustible
Si tu i els teus amics compreu al vostre poble, estareu estalviant en combustible i en transport públic. A més, ja saps que tots aquests mitjans de mobilitat contaminen, així que a més estareu apostant per un món més net i sostenible.

Facilita la compra responsable
Si tens clar el que necessites comprar i a més ho pots aconseguir al costat de casa, tindràs menys temptacions de comprar productes que no necessites. Segur que t’ha passat alguna vegada que has anat a un centre comercial per una cosa concreta i has tornat carregant amb un munt de bosses. Quan comprem coses que no necessitem, com a aliments, hi ha més risc que hàgim de tirar-los, així que a més no estaràs malgastant menjar.

Trobaràs productes de proximitat
Trobaràs productes únics conreats o produïts en la teva pròpia comarca. Moltes vegades, en les grans superfícies comercials, els productes estan importats d’altres parts del país o fins i tot de l’estranger, però si apostes pel comerç de proximitat l’estaràs fent pels petits agricultors i productors de la teva zona. Gaudiràs d’aquest sabor dels productes de la teva comarca que no solen trobar-se en les grans superfícies.

Tornaràs a experimentar una nova manera de comprar
Caminar pels carrers del teu poble, gaudint d’un dia de sol i de l’aire lliure, és una nova manera de comprar, més responsable, que s’allunya molt dels recintes tancats com els centres comercials. Apostant pel comerç de proximitat podràs tornar als temps en els quals no havies de sortir del teu veïnat per a trobar tot el que necessitaves.

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad