Animals totes

Neteja i cura de la pell: Guia per a la Temporada de Muda

La primavera és una temporada de canvi, no només per a nosaltres, sinó també per als nostres amics peluts. En aquesta època de l’any, la neteja i la cura de la pell de les nostres mascotes adquireixen especial rellevància a causa de la muda de pèl i les al·lèrgies típiques de l’estació. Aprofundim en com podem cuidar de manera òptima els nostres gossos i gats durant aquesta temporada.

 

La muda de pèl

Durant la primavera, experimenten una muda de pèl intensa. Aquest procés natural les ajuda a preparar-se per als canvis de temperatura, però pot ser un desafiament per als propietaris. Aquí hi ha alguns consells clau per a gestionar la muda:

 

Raspallar regularment

El raspallat és essencial per controlar la quantitat de pèl solt a casa i per mantenir el pelatge en bon estat. És recomanable raspallar els gossos i gats almenys una vegada al dia durant la temporada de muda. El raspallat no només elimina el pèl mort, sinó que també estimula la circulació i distribueix els olis naturals de la pell, mantenint el pelatge brillant i saludable.

 

Eines adequades

Utilitzar les eines adequades és crucial. Un raspall de cerres suaus pot ser ideal per aquells de pèl curt, mentre que un rastell de desllanat és més efectiu per a races de pèl llarg.

 

Al·lèrgies estacionals

La primavera també porta amb si un augment en els nivells d’al·lergògens, la qual cosa pot afectar tant els nostres amics peluts com a nosaltres. Les al·lèrgies poden manifestar-se en forma d’irritació a la pell, picor i pèrdua excessiva de pèl.

 

Símptomes i prevenció

Estar atent als símptomes com el rascat constant, les àrees envermellides o inflamades de la pell, i els esternuts freqüents és fonamental. Si notes aquests signes, és important consultar un veterinari. Mantenir la casa lliure de pols i pol·len, rentar regularment el llit del teu pelut i usar un filtre d’aire poden ajudar a reduir l’exposició als al·lergògens.

 

Productes especialitzats.

Hi ha xampús hipoal·lergògens i condicionadors que poden alleujar la picor i la irritació de la pell. A més, productes com les tovalloletes humides poden ser útils per netejar el pol·len del pelatge després de passejades a l’aire lliure.

 

Adaptació als canvis climàtics

Els canvis de clima afecten directament la salut de la pell i el pelatge. A la primavera, les fluctuacions de temperatura poden causar sequedat a la pell o fins i tot incrementar problemes dermatològics preexistents.

 

Hidratació i nutrició

Assegura’t que el teu amic estigui ben hidratat i rebi una dieta equilibrada rica en àcids grassos essencials, com l’omega-3 i omega-6. Aquests nutrients ajuden a mantenir la pell i el pelatge en excel·lents condicions.

 

Suplements alimentaris:

La malta és un suplement alimentari que té diversos beneficis per al pèl dels gats. Aquesta substància ajuda a eliminar les boles de pèl que poden formar-se en el seu sistema digestiu i que poden causar problemes de salut.

També hi ha l’herba especial que pot ser beneficiosa per al pèl dels gats, la qual també és coneguda com a catnip. Aquesta planta té propietats calmants i antiinflamatòries que poden ajudar a reduir la irritació de la pell i a mantenir el pèl suau i brillant.

A més dels productes naturals, també hi ha les gominoles especials per al pèl dels gats, com els churus. Aquests snacks estan enriquits amb vitamines i minerals que ajuden a mantenir un pèl sa i brillant.

 

Banys regulars

Els banys regulars amb xampús adequats per a cada tipus de pell i pelatge són essencials. Durant la primavera, és recomanable usar xampús que no només netegin, sinó que també hidratin i protegeixin la seva pell.

 

La Solució extra: El raspall màgic treu pèl

Per a aquells que no poden gestionar la gran quantitat de pèl solt, el “raspall màgic treu pèl” és una excel·lent solució. Aquest tipus de raspall està dissenyat per eliminar el pèl solt de manera eficient, reduint significativament la quantitat de pèl en roba i en l’aire de la teva llar.

 

Cuidar la pell i el pelatge dels nostres amics peluts durant la primavera requereix atenció i les eines adequades. Raspallar regularment, productes especialitzats per a la pell i el pelatge, i adaptar-se als canvis climàtics són passos clau per mantenir-los saludables i feliços. Amb un petit esforç, podem assegurar-nos que els nostres amics peluts se sentin còmodes i es vegin genials durant tota la temporada de muda.

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad