Salut totes

Paraules que vibren alt

Una pedra llançada al vol cau a l’aigua provocant ones que s’expandeixen al seu voltant. D’una manera semblant, tot i que de forma invisible per als nostres ulls, les paraules vibren amb una freqüència determinada en funció del seu significat i tenen un impacte emocional dins nostre i també en el nostre entorn.

Hi ha paraules que vibren alt, són les que ens poden ajudar a sentir-nos bé.

Algunes contenen expressions amables que ens agrada escoltar, que ens arriben fins al cor i ens fan sentir bé. Paraules amoroses, que mostren afecta, reconeixement de virtuts i accions ben fetes que ens permeten sentir-nos valorats/des.

N’hi ha de disculpa, de perdó, capaces de portar-nos vers un camí de reconciliació, prou potents com per diluir sentiments de culpa i de ràbia, prou sentides com per transmetre pau.

Paraules que ens parlen de responsabilitat, de llibertat, de respecte, de compromís, que ens donen seguretat, confiança, que ens permeten creure en nosaltres mateix@s i en altres persones.

Paraules creatives que construeixen idees, somnis, il·lusions que permeten portar a terme objectius, projectes que prenen forma fins a materialitzar-se i fer-se realitat. Jocs de paraules dites des del sentit de l’ humor, alegres, divertides, que ens arrenquen el somriure i la rialla.

Altres de felicitació, d’agraïment, que ens donen a conèixer que el que hem fet o hem transmès a l’altra ha estat ben rebut, ha agradat, ha ajudat. Paraules dites amb l’objectiu de motivar, d’animar, pronunciades des de la comprensió, amb ganes d’acompanyar.

N’hi ha que a vegades ens costen d’escoltar i d’acceptar, però que estan dites des d’una crítica constructiva, que ens ajuden a adonar-nos d’aspectes que podem millorar, que ens permeten créixer i evolucionar.

Paraules que obren vies de comunicació, amb silencis prou receptius per poder acollir opinions diverses, amb la ment prou oberta per escoltar, reflexionar, digerir, processar informacions noves, elaborar respostes que enriqueixen les nostres converses i ens permeten seguir explorant nous àmbits de coneixement, trobar alternatives, suggeriments, propostes, vies de solució per problemàtiques que a voltes poden semblar irresolubles.

Paraules plenes d’esperança que orienten la nostra mirada cap a la llum dels estels en plena nit, que ens guien com ens guiaria un “sherpa” per seguir enfilant el camí de la vida vers nous horitzons, nous paisatges amplis, rics i variats, amb elements i detalls que fins aleshores desconeixíem.

El llenguatge ens ofereix diferents possibilitats a l’hora de comunicar-nos amb altres persones i també en el nostre diàleg intern, pot ser interessant parar atenció a l’ús que en fem, a la seva repercussió i tenir-ne cura si desitgem establir unes relacions sanes.

merceclosmuntsant@gmail.com

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad