Animals totes

Problemes i solucions pre, durant i post-Sant Joan i altres situacions d’estrès en els nostres Amics Peluts

Els nostres amics peluts poden enfrontar-se a situacions estressants tant de manera puntual com a llarg termini. És fonamental minimitzar aquest estrès de la millor manera possible per garantir el seu benestar.

En èpoques de vacances, molts pateixen amb els viatges, els canvis de llar i altres factors. No oblidem festivitats com Sant Joan, en què els petards poden aclaparar-los significativament. És crucial abordar aquest problema no només durant el dia de Sant Joan, sinó també abans i després, per evitar empitjoraments.

Problemes comuns
Les principals manifestacions d’estrès en els nostres amics peluts inclouen:

Ansietat: Els peluts poden mostrar comportaments com tremolors, esbufecs excessius, llepar-se compulsivament o buscar refugi constantment.

Plor: Els nostres amics peluts poden vocalitzar de manera contínua, amb udols, gemecs o plors, indicant la seva incomoditat o por.

Por: Poden adoptar una postura encorbada, amb la cua entre les potes, orelles enrere i els ulls molt oberts, a més de buscar amagar-se.

Agressivitat: En resposta a l’estrès, alguns poden tornar-se agressius, grunyint, bordant o fins i tot mossegant.

Episodis d’epilèpsia: En situacions extremes, l’estrès intens pot desencadenar convulsions en peluts predisposats a l’epilèpsia.

Mort: En casos extremadament greus i rars, l’estrès agut pot provocar una resposta fisiològica crítica i fatal.

Solucions efectives
Per abordar aquests problemes de manera integral, s’han d’implementar estratègies abans, durant i després de l’esdeveniment estressant:

Abans de Sant Joan:

Preparació de l’entorn: Condicionar la casa per reduir l’impacte del soroll, abaixant persianes i aïllant la llar del so exterior.

Dessensibilització: Utilitzar productes calmants, com esprais o difusors, a les zones de confort dels nostres amics peluts.

Exercici: Fer llargues passejades amb els gossos per cansar-los físicament i reduir la seva ansietat.

Durant Sant Joan:

Companyia i distracció: Assegurar-se que hi hagi persones a casa i utilitzar música ambiental o la televisió per emmascarar el soroll dels petards.

Snacks i joguines: Proporcionar snacks o joguines per mastegar, cosa que pot ajudar a reduir l’ansietat.

Productes etològics/medicamentosos: Cal considerar l’ús de productes recomanats per etòlegs o veterinaris.

Després de Sant Joan:

Continuació del tractament: Continuar utilitzant productes calmants i mantenir un entorn tranquil per ajudar els amics peluts a recuperar-se de l’estrès.

Monitoratge: Observar qualsevol signe d’estrès residual i actuar en conseqüència.

Suport nutricional
Les nostres assessores nutricionals també poden oferir recomanacions personalitzades per pal·liar aquests problemes, adaptant els tractaments segons la gravetat de l’estrès de cada amic pelut. Les solucions poden variar des de l’ús de simples llaminadures calmants fins a tractaments més intensius com pipetes i collars, administrats abans, durant i després de la festivitat per prevenir i controlar l’estrès.

Implementar aquestes mesures pot fer una gran diferència en la qualitat de vida dels nostres amics peluts durant moments potencialment estressants.

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad