Llar totes

GUIA I MANTENIMENT CAMPANES EXTRACTORES

 

Al nostre article del mes de febrer, us explicàvem quins tipus de campanes podem trobar al mercat. En aquest article de març intentarem donar-vos una petita guia perquè aquesta elecció sigui la més adient segons aspectes més tècnics.

  • Mida: la campana extractora ha de ser com a mínim almenys la mida de la placa de cocció, encara que si es pot, millor que sigui 10 cm més gran per banda, és a dir, si la nostra placa de cocció fa 60 cm, la campana hauria de ser de mínim 60 cm o millor 80 cm per obtenir un major rendiment d’absorció.
  • Alçada: ens hem d’assegurar les indicacions del fabricant, però va en funció de la placa de cocció. Si és d’inducció o vitroceràmica normalment l’alçada de col·locació serà de 65 cm de distància dels focs, però, en canvi, si és de gas, l’alçada haurà de ser 75 cm.
  • Neteja: els filtres sobretot han de ser accessibles i de fàcil neteja, avui dia la majoria disposen de filtres extraïbles que es poden rentar a mà o al rentavaixella (encara que aquesta última opció pot fer que perdin brillantor).
  • Motor: preferiblement que el motor sigui blindat de ferro i no pas de plàstic, ja que evitareu que s’adhereixin els greixos i protegeix millor l’interior de la campana. També és important que disposi de diverses velocitats i una vàlvula antiretorn que fa que, un cop apagada la campana, l’olor i el fum tornin dintre la cuina.
  • Potència: per calcular la capacitat necessària primer heu d’agafar mides en metres de l’amplada, llargària i alçada de la cuina.
  • Capacitat cúbica (m3) = llarg x ample x alçada
  • Potència d’extracció mínima (m3/h) = capacitat cúbica de la cuina m3 x 6 extraccions d’aire/h.
  • Potència d’extracció màxima (m3/h) = = capacitat cúbica de la cuina m3 x 12 extraccions d’aire/h.
  • Nivell sonor: recomanem que no superi els 60 dB, no obstant el nivell augmenta en funció de la potència d’absorció.

Així doncs, un cop escollida la campana, haurem de seguir una sèrie de recomanacions.

És ideal que la sortida de ventilació estigui el més a prop possible, sent el conducte flexible d’espiral l’elecció més comuna i senzilla d’instal·lació. El conducte a més haurà de tenir almenys el mateix diàmetre de sortida que la campana i que es mantingui durant tot el recorregut procurant no tenir més de 2 colzes, ja que pot influir en la disminució de la capacitat d’extracció. Tampoc s’han de connectar a sortides d’evacuació de fums de calderes o xemeneies.

És molt important netejar els filtres periòdicament seguint les indicacions del fabricant per evitar perill d’inflamació i originar un incendi. La falta de manteniment o una instal·lació inadequada pot fer que gotegi a causa d’una dolenta absorció. Eviteu productes abrasius per netejar la superfície de la campana, un drap amb aigua i sabó neutre és el més recomanable, i les superfícies d’acer assecar-les bé en direcció al polit.

Assegureu-vos de mantenir la distància de seguretat recomanada segons la placa de cocció (65/75 cm) i que el voltatge correspon amb l’indicat. Si l’engeguem abans de començar a cuinar, afavorirem la creació d’un corrent d’aire abans que es generin els fums. Igualment, també podem deixar-la engegada uns minuts després d’acabar de cuinar.

Esperem que us sigui d’utilitat aquest article i que trobeu la campana que més s’ajusti a les vostres necessitats. Si us agraden els nostres articles, a què esperes per seguir-nos a Instagram, dona’ns like, comenta i comparteix els nostres posts @cdmendez2016sl

I si necessiteu renovar la vostra campana de cuina, disposem de gran varietat de les principals marques com Frecan, Pando, Teka, Balay, Bosch, Cata, etc. Amb muntatge o sense, tu decideixes.

Som especialistes en reformes de cuines i banys, ens trobareu al Carrer Sant Pere Núm. 31 de Sant Celoni, recorda trucar-nos i concertar una visita al 676653624.

 

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad