Salut totes

Empoderament de la persona en la gestió del dolor emocional

La Vida ens posa al davant diferents reptes, alguns dels quals, com ara diferents tipus de pèrdues o bé altres tipus de dificultats, ens porten a experimentar dolor emocional. Un dolor emocional que en ocasions pot ser més lleu i en d’altres més intens. Hi ha situacions en què aquest dolor es perllonga en el temps i apareix un patiment que pot ser difícil de sostenir per a la persona.

Més enllà de la intensitat i durada del dolor emocional, hi ha diferents recursos que poden ajudar a la persona a superar les situacions de dificultat i/o bé en els casos en què la persona desitja continuar evolucionant en els aprenentatges de vida com ara:

  • L’auto coneixement del funcionament del nostre cos, la seva escolta, la interpretació correcte del llenguatge de la simptomatologia que presenta i el fet de tenir-ne cura. Alguna de les reflexions relacionades amb la cura i salut del cos les podeu trobar a: https://merceclosmuntsant.blog/2023/12/07/dedicat-al-nostre-vehicle-en-el-planeta-terra/
  • D’altra banda el fet de potenciar la capacitat de resiliència com a capacitat per adaptar-se i superar situacions difícils i que està relacionada amb la capacitat de gestió sana de pensaments i emocions tal i com comentava a https://merceclosmuntsant.blog/2024/01/22/tertulia-mental/

L’auto coneixement i la capacitat de resiliència es poden retroalimentar de forma positiva de manera que les situacions i reptes que presenta la vida siguin més fàcils de travessar i que aportin aprenentatges constructius i enriquidors.

Per tal d’aconseguir-ho, serà important poder estar oberts a les possibilitats de canvis i poder creure que aquestes possibilitats poden ajudar a tenir una millor qualitat de vida i/o contribuir al creixement personal i de l’entorn de forma valuosa i significativa.

A vegades cal mantenir una bona dosi de motivació per anar seguint avançant en processos que poden ser més o menys llargs en funció de la situació.

En els diferents moments d’aquests processos pot ajudar molt el fet de ser pacients i amables amb nosaltres mateixos/es i, sovint, el fet de comptar amb l’acompanyament de professionals que donin estratègies, eines, recursos i explicacions des d’una actitud  que pugui transmetre comprensió, seguretat i confiança poden ser de gran ajuda.

En aquest sentit és important que es pugui establir un ambient que propicií una bona connexió entre la persona i el/la terapeuta, de forma que es pugui crear sinergies positives en la sessió de teràpia en què la persona es pugui sentir acollida, acompanyada de forma agradable i còmode, compresa i convidada a crear conjuntament reptes constructius.

Des de la meva vessant com a professional és important no només ajudar a la persona a superar la situació concreta de dificultat sinó també a empoderarla amb nous aprenentatges que li siguin útils per al seu dia a dia i a l’hora d’afrontar nous reptes i/o dificultats.

Per a més informació i/o lectura de més articles podeu seguir consultant el següent enllaç: merceclosmuntsant.blog

Consulta de Psicologia Mercè Clos Muntsant

Cardedeu

 

merceclosmuntsant@gmail.com

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad