Salut totes

Rel de Konjac, més enllà de perdre pes.

 

Aquesta rel que ja forma part de la majoria de dietes d’aprimament, ens aporta altres beneficis saludables que ens passen per alt.

Té sols 9 calories cada 100 g, està lliure de sucres ni greixos saturats.

Aquest juntament amb el seu efecte saciant, sembla ser el seu primer encant a l’hora d’aprimar-nos de manera ràpida i sense passar gens de gana. En forma de macarró, espagueti, arròs, i altres pastes, ens permet dissenyar un atractiu menú setmanal sense renunciar als plats més saborosos.

Hem de saber que el seu aporto nutricional és inexistent, per tal serem curosos en la combinació d’aquest aliment amb proteïnes i vitamines provinents d’altres.
És recomanable fer-ho amb assessorament.

¿Quins beneficis extres hi trobem?

-Propietats digestives
-Propietats desintoxicants, arrossega toxines
-Acció reductora del colesterol
-Hipoglucèmica
-Antiestrenyiment
-Altament saciant, ens evita l’ansietat de la gana

Efectes secundaris

-Una ingesta excessiva de fibra pot comportar alteracions a nivell intestinal. Flatulències, diarrees, mal de panxa.
-Per la seva composició està contraindicada quan existeixen problemes amb l’esòfag o de deglució
Per això es recomana incorporar-ho com un aliment més de les dietes de la mà d’un mínim d’assessorament. En primer lloc, per combinar-ho amb els nutrients indispensables, i per no caure amb un excés de fibra contraproduent

I a la cuina?

És un plat que de ràpid és immediat. Ja ve pràcticament llest per menjar. De gust neutre, accepta totes les combinacions que més ens agradin.
Barrejat amb un tofu fumat, tot saltejant unes llavors i amanit amb tamari.
Amb llegums, quinoa…. aliments proteics. Aliments amb un aporto nutricional potent.
Combinat amb unes verduretes i un calamars, peix…
Les seves escasses calories ens permeten el luxe de saltejar-hi un xic de salsa al pesto, mostassa, salsa curri, alegrant el nostre umami.

Menjar ha de complir tres objectius vitals. Hauríem d’aconseguir en cada àpat fer el triplet, gaudir del menjar, saciar la nostra gana, i obtenir els nutrients necessaris. Els tres són igual de vitals. Tan sols puntualitzar, que saciar la gana, no consisteix a acabar tip, sinó en saciar la gana.

Per això, per ordre triarem els aliments de manera equilibrada. El gust el podem maquillar amb espècies, els nutrients amb cura d’aliments proteics, i el konjac és el nostre aliat per saciar la gana.

Principalment, ho trobareu a dietètiques i botigues especialitzades on també hi trobareu informació de com donar-li el millor ús, tot vestit amb els nutrients que necessiteu.

Cristina Altarriba

Naturòpata

El Castanyer de Sant Antoni de Viamajor

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad