Salut totes

Parlem del Coenzim Q10

 

Dentifricis amb Q10, cremes de la cara amb Q10, etc…

Que és aquest Q10?

És la Joventut cel·lular!!!!!
De fet el seu nom real és bastant lleig i res té a veure amb Q ni 10, se’n diu Ubiquinona.

És una substància semblant a una vitamina que està a totes les cèl·lules de l’organisme i majoritàriament a les dels òrgans que més energia necessiten, el cor, fetge, ronyons i pàncrees. La seva tasca principal és produir energia a partir dels greixos. És un important antioxidant, i estimula el sistema immunitari. En conseqüència un bon nivell d’aquest enzim ens beneficiarà millorant el nostre rendiment físic.

A partir dels quaranta és un bon antifatiga, regenerador, protector cardiovascular, i antioxidant.

Potencia l’activitat de les vitamines A i E, i ajuda a baixar la pressió arterial.

Els beneficis que ens pot aportar un bon nivell de Q10 s’aprecien ràpidament en l’aparença de la pell que la trobarem més oxigenada, fresca i jove; i en l’exercici, augmentant el nostre rendiment i capacitat.

Altres aspectes contemplats són la fertilitat, augmentant la motilitat de l’esperma; la salut cerebral, pulmonar, i en cas de migranyes també pot resultar un bon remei millorant l’activitat de les mitocòndries.

Les nostres cèl·lules utilitzen el q10 pel seu creixement i manteniment, i amb els anys aquest enzim va disminuint, i el cos va envellint. Un altre factor que fa disminuir el Q10 són les afeccions i malalties cròniques potser degut a un major desgast. I en persones medicades amb estatines per baixar el colesterol. El tabac també disminueix el nivell de la Q10 als òrgans.

Com ja hem dit està altament present al cor, del que és un protector i millora el seu rendiment i de tot el sistema cardiovascular. Augmenta la producció de glòbuls blancs, i baixa el colesterol dolent.

Els malalts de Parkinson segons últims estudis també obtenen millores amb suplements de Q10.

D’on surt aquest Q10?

La Coenzim Q10 és una substància que està present al peix, carn i cereals integrals.
A part del que aconseguim en la dieta, també el sintetitzem a l’organisme i és aquesta la font més important. Però a partir dels quaranta aquesta producció disminueix dràsticament.

ES POT SUPLEMENTAR?
Sí, existeixen suplements dietètics de Q10.

Una dosi òptima de manteniment de q10 a partir dels 40 anys és de 30 a 60 mg al dia.
A partir de 100 mg al dia ja parlaríem d’una dosi terapèutica sempre pautada per un professional.

No està recomanada en tractaments oncològics, ni de coagulació de sang.
Com sempre, abans de prendre res pel vostre compte, us heu d’assessorar per un professional de la salut.

La coenzim Q10 és generalment ben tolerada. Els efectes secundaris més comuns són símptomes gastrointestinals (nàusees, vòmits, pèrdua de la gana i dolor d’estómac), erupció cutània i mal de cap.

Cristina Altarriba
Naturòpata
El Castanyer

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad