Salut totes

All Negre, un microaliment amb macropropietats.

 

L’all negre és l’all (Allium Sativum) que després d’un procés de fermentació de seixanta dies, sense afegir additius i a una temperatura i humitat molt determinats, modifica el seu color a fosc, el seu gust a agredolç, i perd quasi al 100% l’olor. Conté més sucres simples potenciant la seva concentració de compostos bioactius; polifenols, flavonoides, aminoàcids i minerals lliures en general.

Característiques de l’all negre
Son les mateixes que les de l’all, potenciades, en especial el seu comportament com antioxidant que és el que més es potencia en la fermentació.
La seva suavitat, el seu paladar facilita el consum de l’all en molts plats, beneficiant-nos de les seves propietats sense patir després mal gust de boca o mal alè.

El trobem en forma d’alls, pelats, secs, o en mousse.

Quines són aquestes propietats?
És un dels més potents i principals antibiòtics naturals.
A nivell cardiovascular, protegeix les venes, té un alt poder antioxidant de tots els teixits.
Es anticoagulant de la sang, evita la formació de trombos i ajuda a minimitzar si n’hi ha, millora la circulació, tant venosa com cerebral.
A causa de la seva acció sobre la sang, regula els nivells de sucre, colesterol i triglicèrids en sang.
Regula la pressió arterial, indicat per hipertensos. Abaixa la pressió arterial gradualment.
Estimula el sistema immunològic, promovent la pujada de defenses.
Se li atorguen beneficis anticancerígens
Conté vitamina C fàcilment assimilable
De manera gradual, el seu consum té beneficis afrodisíacs, estimulant la resposta sexual i augmentant el desig sexual en ambdós sexes.
Energètic i vigoritzant, bon company d’esportistes, i en temporades baixes d’energia
Proteic, és una font important d’aminoàcids essencials, en total 18. Aportant també col·lagen de manera natural a l’organisme

On es consumeix?
Des de fa milers d’anys és un dels aliments més introduïts a Àsia, Japó, Corea i Tailàndia comparteixen aquest aliment com un dels bàsics de la seva alimentació. I a Europa i EEUU l’hem incorporat fa unes dues dècades, fent-se a les nostres cuines cada cop un espai més variat amb moltes receptes.

All o all negre?
Tot aliment fermentat multiplica les seves propietats. Científics japonesos van fer anàlisis quantitatives i van veure que les propietats beneficioses de l’all es multiplicaven de forma sorprenent per deu, això és degut a, ja que els components ensofrats que posseeix es potencien.

En el cas de l’all negre, també li modifica el sabor, endolcint-lo i altres comportaments com la fortor a l’hora de consumir-lo i li elimina el desagradable mal alè que pot provocar l’all cru.

Això incrementa les possibilitats d’introduir-lo diàriament en la nostra alimentació. Igual que una flor no fa estiu, si volem aprofitar totes les propietats d’aquest microaliment ha de ser en una ingesta continuada, i les característiques organolèptiques de l’any negre ens inviten a fer-ho.
Per aprofitar els seus beneficis es recomana la seva ingesta en dejú i a primeres hores del matí.

I un cop a la cuina…
Podem menjar els grans sols, en dejú.
Untar el gra en una torrada o en forma de mousse d’all.
Combinat amb alvocat, el salmó fumat, caviar…, en torradetes o amanides
Introduint-lo a les cremes de verdures amb formatge…. li dona un toc exòtic
Combina molt bé amb el gingebre amb qualsevol plat
Com ingredient base de vinagretes, maionesa, i altres salses.

Cristina Altarriba

Naturòpata

El Castanyer de Sant Antoni de Viamajor

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad