Animals totes

Educació i passejada amb els nostres peluts

L’hivern arriba, però els passejos i el contacte amb la natura continuen sent essencials per a les mascotes.

Molts amos de peluts poden sentir-se temptats a reduir la quantitat de temps que passen a l’aire lliure amb els seus companys peluts. No obstant això, és important recordar que els passejos i el contacte amb la natura són igualment necessaris per als gossos i, cada vegada més, per als gats, com ho són per als humans.

La tendència actual és la humanització de les mascotes, incloent-hi-les en la vida quotidiana de la família i assegurant que gaudeixin de la mateixa qualitat de vida que els seus amos. Però, per què els passejos i el contacte amb la natura són essencials per a les mascotes?, i com marcar aquestes rutines des d’una edat primerenca pot beneficiar els nostres fidels amics, amb un enfocament especial en la seguretat?

Beneficis dels passejos i el contacte amb la natura per a les mascotes:

Exercici i activitat física: Igual que els humans, els nostres peluts necessiten exercici regular per mantenir-se saludables. Els passejos els ofereixen l’oportunitat d’estirar les potes, córrer i explorar l’entorn. No obstant això, és fonamental garantir que els passejos siguin segurs, utilitzant corretges adequades i controlant els gossos en tot moment.


Estimulació mental:
El món exterior ofereix una àmplia varietat d’estímuls sensorials per a les mascotes. Les olors, sons i vistes noves durant els passejos poden mantenir les seves ments actives i evitar l’avorriment. Això és particularment important per als gossos i gats, que poden tornar-se inquiets o destructius si no tenen prou estimulació. No obstant això, assegurar-se que els gats estiguin protegits durant els passejos és essencial, fent servir arnesos i corretges adequades.

Socialització: Els passejos permeten que les mascotes es trobin amb altres persones, animals i situacions diverses. Això és fonamental per desenvolupar habilitats socials i prevenir l’ansietat o la por en situacions desconegudes. Assegurar-se que les trobades amb altres gossos siguin segurs i controlats és crucial per evitar conflictes.

Vincle entre l’amo i el pelut: Passar temps junts a l’aire lliure reforça el vincle entre l’amo i la mascota. Els passejos són moments especials d’interacció, on s’estableix una comunicació única, i l’amo pot prestar atenció a les necessitats i el benestar del seu company pelut. No obstant això, la seguretat durant els passejos també implica prestar atenció a la salut i el benestar de la mascota, evitant condicions climàtiques extremes i protegint-los de possibles perills en l’entorn.

Consells de seguretat a l’aire lliure:

-Fes servir corretges i arnesos adequats per assegurar-te que la mascota estigui sota control durant els passejos.

-Evita condicions climàtiques extremes com el fred intens o la calor excessiva, i assegura’t que la mascota estigui còmoda amb la roba o l’equip adequat.

-Mantén un ull atent als possibles perills en l’entorn, com substàncies tòxiques, plantes perjudicials o animals salvatges.

-Assegura que les mascotes tinguin identificació adequada en cas que es perdessin durant un passeig.

En resum, a mesura que l’hivern s’instal·la, és fonamental recordar que els passejos i el contacte amb la natura són essencials tant per als gossos com per als gats. La tendència actual de la humanització de les nostres mascotes és un recordatori que hem de proporcionar-los una vida plena i saludable, incloent-hi-los en les nostres activitats diàries. Iniciar aquestes rutines des d’una edat primerenca és beneficiós tant per a les mascotes com per als seus amos, reforçant el vincle entre ells i millorant la qualitat de vida de tota la família. La seguretat és un component crucial d’aquests passejos, i seguir les recomanacions esmentades garantirà que les nostres mascotes gaudeixin del seu temps a l’aire lliure de manera segura i saludable.

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad