Alimentació Monogràfics Salut totes

Coneixies les propietats del lluç de palangre?

El lluç de palangre, és un peix que es pesca amb ham i esquer. Se’n diu també Lluç Europeu. El seu pes oscil·la segons les captures entre 1 i 10 kg i pot arribar a mesurar d’entre 50 a 140 cm.

El lluç és un peix blanc, per la qual cosa és menys gras i més baix en calories, amb tan sols unes 65 kcal per cada 100 grams. És font de proteïnes completes d’alt valor biològic, per la qual cosa en preparacions lleugeres (cuita o a la planxa) és molt adequada per a dietes i menús per a perdre pes.

Les seves proteïnes tenen un alt valor biològic i destaca també el seu contingut en vitamines del grup B, com a bon peix blanc, amb vitamines B1, B2, B3, B9 i B12 que, en la seva majoria, permeten l’aprofitament dels hidrats de carboni, els greixos i les proteïnes. A més, el lluç és ric en minerals com el potassi, el fòsfor i el magnesi.

· És molt adequada per a les persones amb problemes cardiovasculars, ja que contribueix a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids plasmàtics, així com a augmentar la fluïdesa de la sang, per la qual cosa prevenen la formació de coàguls o trombes.
· La seva aportació de fòsfor afavoreix el bon funcionament del sistema nerviós i l’aparell locomotor, així com el metabolisme cel·lular.
· El seleni que conté protegeix d’uns certs metalls pesants nocius per al nostre organisme i fins i tot pot prevenir l’aparició d’uns certs tipus de càncer.
· La seva baixa quantitat de calories i greixos la converteixen en un aliment ideal per a les dietes d’aprimament i vida saludable.
· El seu sabor suau i la seva polivalència són ideals perquè els més petits de la casa consumeixin peix i incorporin a la seva dieta les seves nombroses vitamines i omega 3.

 

A la peixateria Mari, volem contribuir amb la teva salut, amb aquesta gran oferta

  • Oferta vàlida el divendres 3/3/23 i dissabte 4/3/23

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad