Llar totes

BENVINGUT SETEMBRE

 

Acomiadem les vacances i gairebé sense adonar-nos-en, ja estem al setembre, un més de retrobaments i començaments de nous projectes. L’arribada d’aquest mes significa també la tornada a l’escola i al treball, nostàlgia i depre postvacacional, però també noves il·lusions, projectes i ganes de renovar-nos.

Així que setembre és el mes idoni per fer allò que volies i no vas poder fer durant les vacances: pintar aquella paret que no t’acaba de convèncer, donar un canvi als mobles del menjador, arreglar la terrassa per l’any vinent, decorar el dormitori… Petits projectes que poden canviar significativament la nostra llar i que poden ser una bona excusa per renovar algun moble, la vaixella, els quadres del passadís o un mirall nou pel bany.

Implica també la necessitat de comptar amb certes comoditats pel dia a dia, ja sigui un adequat mobiliari destinat a l’estudi o oficina, dur a terme les tasques de casa o el més important, realitzar un bon descans. I com no, aprofitem que comencen a baixar les temperatures durant les nits, és hora de renovar la roba del llit.

En aquest article de setembre, doncs, parlarem sobre les diferents maneres de vestir el llit i preparar-lo per a la tardor. Tot dependrà dels gustos i preferències de cadascun, així com de la nostra temperatura corporal.

Cobertors:

són l’opció més lleugera de cobrir el llit per aquests primers dies. Són peces de poc gruix i de gramatge baix, que a vegades poden (o no) portar un petit farciment cosit internament (no es pot treure) i en ser lleugeres, cauen de manera natural. Trobem 3 tipus de cobertors:
– L’estàndard o mocador no porta farcit i poden ser de diversos materials (sintètic, cotó, llana, punt…) i marquen el contorn del matalàs, marcant les cantonades a 90 graus. Se solen usar a manera de cobrellit decoratiu a les nits més estiuenques.
– Els cobertors Bouti tenen un petit emboetat en forma de quadradets que les fa una mica més toves i esponjoses, i si més no, també una mica més calentes per aquestes primeres nits fresques de la tardor.
– Les Copi cobertes, igual que les Bouti, porten un petit farciment incorporat, només que en format diferent dels petits quadres.

Edredons:

són cobertors amb farciment de fibra que no es poden desenfundar, de diferents gramatges, textures i teixits units a la fibra amb repunts. Solen ser emboetats en format de quadrats, encara que també en podem trobar diferents dissenys. Els edredons substitueixen a les clàssiques mantes, però no als llençols. Són l’opció més habitual avui dia, encara que les fundes nòrdiques els hi estan guanyant terreny. En trobem de dos tipus:

– Edredons Conforter: fabricats d’una sola peça, porten el farciment repartit per tot l’edredó, i solen tenir una botonera a la part inferior per cordar-la als laterals que pengen a banda i banda del somier perquè quedi perfectament encaixat al llit.
– Edredons amb volants: porten el farciment només a la part superior deixant els laterals sense buata perquè quedi el llit més ben vestit.

Fundes nòrdiques:

Consisteixen en un teixit o funda que incorpora un farciment de plomes, plomissol o fibra sintètica de polièster i que generalment porta un coixí a joc. Es diferencia de l’edredó en el gruix del farciment i són desenfundables. Per rentar-les cal treure prèviament el farciment i les cantonades del llit mai quedaran perfectes ni marcant la cantonada a 90 graus.

Substitueix tant a la manta com al llençol, ja que el seu teixit és més suau i pensat per estar en contacte directe amb el nostre cos, el que fa que s’hagi de rentar més sovint. Varien sobretot en el gruix del farciment, hi ha d’entretemps, mixtes i d’hivern.

Encara que ja és qüestió de gustos, en l’àmbit pràctic és més habitual utilitzar a les nits que comença el fresc un cobertor, entretemps un edredó i a les nits ja de cara a l’hivern una funda nòrdica. Moltes opcions per començar el setembre amb un bon descans.

Si us agraden els nostres articles, a què esperes per seguir-nos a Instagram, dona’ns like, comenta i comparteix els nostres posts. També ens podeu trobar al Carrer Sant Pere Núm. 31 de Sant Celoni, recorda trucar-nos i concertar una visita al 676653624.

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad