Salut totes

EL RACÓ DE LES HERBES – LA FUMARIA

 

Planta altament depurativa que deu el seu nom a les seves fulles, ja que són d’un color verd apagat tirant a grisós, allargades que semblen fum.
La seva principal actuació és depurativa, sobre ronyons, fetge i bilis la podem trobar en forma d’arbusto a les voreres de camins i camps sense cultius, arribant a una alçada màxima de 70 cm, renovant-se cada any

Molt recomanada pe afeccions cutànies complexos com la psoriasi, o qualsevol procés de la pell que pot venir del fetge o de la sang, que té la propietat de purificar.

Té una acció directa sobre “el fetge congestionat” i vesícula, estimulant-los i augmentant la producció de bilis. Elimina substàncies tòxiques de l’organisme, purificant la sang, contribuint en els casos de bilirubina alta a evitar la formació de càlculs biliars.
A Alamània i a Àustria està aprovada per tractar el dolor de còlic biliar.

Per tant, en casos d’intoxicació, com àcid úric, ictèria o fetge gras, la tindrem present fent neteja amb dues infusions al dia abans dels dos àpats, no allargant-ho més de deu dies.
Sovint quan un mal de cap gris, ombrívol… ens acompanya, pot ser degut a aquestes intoxicacions, i amb una infusió de fumària el podem anar esvaint.

Una pell saludable ens dóna a tots seguretat. Acne, psoriasis., sovint son producte de toxines al budell o al fetge. La fumaria ajuda a què s’esfumin eliminant aquelles substàncies que sovint acumulem. Internament prendrem de dos a tres infusions màxim, durant també un màxim de deu dies.

Externament amb un cataplasma de la planta fresca matxucada alleujarem grans, furóncols, o qualsevol afectacions de la pell. L’aplicació del líquid resultant de la seva infusió pot servir per millorar la crosta del lactant, peques, caspa…

Tant la pots fer servir infusionada com en tintura, i sempre abans dels àpats

No ha estat provada davant embarassades o lactants, així que si esteu esperant, no és el moment de fer-la servir.

Crisitna Altarriba
Naturòpata

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad