Salut totes

D’ON POT VENIR EL MEU DOLOR?

Contacta amb nosaltres. Clicka aquí

El dolor és un indicador de que alguna cosa en el nostre cos no està funcionant correctament.

 

Pot venir de diverses estructures, pròximes o allunyades de la zona que està causant símptomes.

 

Cada localització del dolor està relacionada amb una part osteomuscular, visceral i psicoemocional.

 

Pot ser que hi hagi lesió en el teixit, o no, i que aquesta lesió ens doni símptomes, o no.

Hi ha dolors que aparèixen sobtadament, sense saber d’on, en proves d’imatge no apareix res, i tal com venen, s’en van. Hi ha lesions estructurals importants que es troben en imatges però no cursen amb dolor. Així com la degeneració o l’artrosi, tots amb els anys en patim o en patirem, però hi ha qui desenvolupa símptomes i dolor,i hi ha qui no.

 

T’has preguntat perquè passa això?

 

El dolor és un símptoma multifactorial controlat pel nostre Sistema Nerviós Central. Depèn de com el nostre cervell interpreta l’estímul nociu que està causant dolor. Influeixen les nostres vivències prèvies de dolor, les nostres creences i tot el què sentim i estem vivint en aquell moment.

 

El sistema límbic és un conjunt d’estructures cerebals que gestionen les respostes emocionals enfront estímuls externs. Les emocions son la manera natural en què reaccionem i ens relacionem amb el que passa en el nostre entorn. Quan apareix una emoció i no és expressada i alliberada, o patim un conflicte que no es resol, queda retingut i guardat en alguna part del nostre cos, causant símptomes o malalties.

Així es relaciona la part emocional amb el dolor.

 

Un altre dels punts claus en l’equilibri del nostre organisme, i dels primers en respondre als estímuls externs i als canvis del nostra entorn, és el sistema digestiu i la microbiota, on sabem actualment que hi ha més neurones que al cervell. Per això, quan estem nerviosos abans d’un esdeveniment important, se’ns remou la panxa o no tenim gana.

A través de la microbiota i del nostre sistema nerviós, es regulen totes les hormones i òrgans que faran que el nostre cos estigui equilibrat i funcioni correctament.

 

Però això, com influeix en el meu dolor? Aquests sistemes regulen com respon el nostre cos davant els estímuls, i decidiran si estem en perill i ens hem de posar en alerta o tot està controlat. En estat d’alerta tot l’organisme es prepara per fugir o lluitar, augmentant la tensió muscular, la freqüència cardíaca i limitant les funcions bàsiques.

 

L’ésser humà es mou per dos instints bàsics de supervivència, sobreviure i pertànyer al clan. Si hi ha un perill, real o imaginari, activarà tots els mecanismes de supervivència, que mantinguts en el temps, causen importants desequilibris i malalties.

 

No sentir-nos escoltats també fa que ens sentim apartats i és una de les causes més comunes que produeix dolor. Moltes vegades el permetre’s dir les coses en veu alta i treure-les a fora, fa que el nostre cos canviï el dolor desaparegui.

 

I per últim, el sistema osteomuscular, pensem sempre que és el causant principal de les molèsties, però només és la part externa que ens mostra tot el què està passant en el nostre sistema global. Pot ser que estiguem en estat d’alerta i presentem un augment del to muscular global amb diverses contractures. Pot ser que alguna víscera no estigui fucionant correctament i causi tensió i limitació de mobilitat a estructures properes o d’ancoratge, pot ser que hi hagi un desequilibri hormonal que augmenti el calci en estructures que no toquen, pot ser que necessitis gestionar millor l’estrès que estàs vivint en el teu dia a dia.

 

Amb una visió global i integrativa del cos, posarem atenció per ajudar-te a treballar i tractar cadascun d’aquests aspectes. Del més profund al superficial, relacionant cada un d’ells per trobar l’origen del d’esequilibri o de la patologia.

 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad