Salut totes

ESTÀS REFREDAT/DA?

 

Amb el fred venen els refredats, bronquitis i altres problemes respiratoris, tenim mucositat, la nostra capacitat respiratòria disminueix, ens cansem més i els nostres pulmons pateixen. Inclús quan sembla que la malaltia ha marxat, encara sents fatiga o ofec durant un temps.

Creus que pots fer alguna cosa per remetre o millorar aquests símptomes?
Amb la fisioteràpia respiratòria pots eliminar mucositat més fàcilment, millorar la ventilació i augmentar la capacitat respiratòria. A través de tècniques manuals i exercicis respiratoris específics es tracten múltiples patologies i problemes de l’aparell respiratori, siguin crònics o passatgers.

Puc fer alguna cosa a casa?
Saber respirar correctament és el primer pas i més important per millorar la ventilació i les capacitats pulmonars. Així que primerament, tanca els ulls i escolta com és la teva respiració.
Després dedica una estona al dia i practica aquestes 3 tècniques de respiració que t’ajudaran a expectorar, millorar la mobilitat de la caixa toràcica i disminuir la dispnea.

Respiració abdominal o diafragmàtica:
1. Posa les mans a la panxa.
2. Agafa aire pel nas, i porta’l fins a la panxa, com si inflessis un globus. La panxa s’infla quan entra aire pel descens del diafragma.
3. Bufa per la boca i treu l’aire lentament mentres la panxa es desinfla i el diafragma ascendeix.

Respiració costal:
1. Posa les mans a les costelles, lateralment per sota del pit. Les costelles es mouran cap als costats en forma de vano.
2. Quan inspiris les costelles s’obriran cap a fora, intenta portar l’aire on tens les mans.
3. Espira i tanca les costelles, ajuda’t amb les mans per apropar les costelles i ajuntar-les.

Respiració clavicular:
1. Posa les mans a la part alta del pit, per sota les clavícules.
2. En inspirar el pit pujarà.
3. En espirar el pit baixarà, ajuda’t de nou amb les mans per descendir el tòrax una mica més.

Fes respiracions lentes intentant agafar i expulsar tot l’aire possible, repeteix cada exercici vàries vegades (entre 3-10 repeticions) i intenta realitzar-ho diàriament. Quan estiguis al llit abans de dormir és un bon moment per relaxar-te i descansar millor.

Una bona respiració és essencial perquè l’oxigen arribi a les nostres cèl·lules i funcionin correctament.

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad