Animals totes

UNA JOGUINA O UN REGAL PER TOTA UNA VIDA?

Amb l’arribada de les festes de Nadal, els mitjans de comunicació s’omplen de campanyes per conscienciar a la població que els animals no són joguines per regalar.
“Una mascota no es trenca, no passa de moda, no ocupa massa espai…”però, així i tot, les xifres d’abandonament són molt elevades.

Si teniu pensat posar un gos o un gat a la carta dels Reis Mags, Pare Noel o Tió, abans de prendre la decisió us animem a reflexionar amb nosaltres.

Incloure un gos o un gat a la família, influirà en el nostre dia a dia durant els següents 10 o més anys, temps suficient perquè la nostra vida pugui canviar en molts aspectes (família, feina, habitatge, economia…). Estem preparats?

Hem de ser capaços de cuidar a la mascota de forma responsable i tots els membres de la família han d’estar d’acord i posar el seu gra de responsabilitat.

– Temps. Tot pelut necessita la nostra atenció, tant per jugar, passejar i socialitzar-se com per menjar, beure i rebre una educació bàsica per evitar problemes de conducta i facilitar la convivència.
– Costs econòmics. Bona alimentació, joguines i altres objectes personals, i costs veterinaris. Sempre és millor prevenir que guarir. Visites rutinàries al veterinari per exàmens físics, vacunes i desparasitacions, són essencials per evitar problemes futurs.

Els nous propietaris hem de participar en el procés de recerca i selecció de la nova mascota. D’aquesta manera, sabrem que es fa l’elecció correcta i facilitem la creació d’un vincle afectiu amb el nou pelut.

– Gos o gat? Quina raça, mestís? Mida? Edat? S’ha de sintonitzar el nostre estil de vida amb les necessitats físiques i temperament del nou pelut. Assessorem-nos per professionals abans de deixar-nos emportar per la impulsivitat. No necessita la mateixa atenció un cadell que un animal adult, i el mateix amb les races, en funció de quin triem podem preveure el seu caràcter i activitat. D’altra banda, quan adquirim un gos o un gat, sempre que es pugui, aquest hauria de tenir 2,5-3 mesos d’edat així no interrompem de manera brusca i traumàtica la relació mare-cadell i evitem problemes de socialització.

– On adquirir la nova mascota? Assessorem-nos i informem-nos de quin lloc volem adquirir la nova mascota, visitem el lloc vàries vegades, coneguem els seus animals, tornem a casa i rumiem. Mai ens hem de deixar emportar per la impulsivitat, ja que és una decisió que ens acompanyarà durant més de deu anys.

Si estem preparats i complim totes les condicions, endavant, i veurem com compartir la vida amb un company de 4 potes és una font de felicitat i aporta beneficis emocionals i físics al nostre dia a dia.

 

Lorena i Laia,
Centre Veterinari Amics Peluts

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad